Om Ognatun

Velkommen til Ognatun!

Tunet på Ognatun

Tunet på Ognatun

Ognatun egner seg for bruk til leir, bryllup, konfirmasjon, barnedåp, jubileum, åremålsdag, minnemøte og lignende, samt kurs/konferanse og diverse turer.

Ognatun er en perle blant knauser og fjell på Sør-Jæren, mellom Ogna og Brusand, ca 1 km fra riksvei 44. Leirstedet ligger rett ved Helgåvannet, og midt i en flott natur og et fredelig område. Her er kort avstand til bensinstasjon, butikk, togstasjon og strand. Nærmeste byer er Egersund i sør og Bryne i nord.

Ognatun eies av Indremisjonsforbundet i Rogaland, og er kretsen sitt leirsted.
Her arrangerer kretsen 12.-13 leirer kvart år. Gjennom leirarbeidet ønskjer vi at barn og ungdom skal få lære Jesus betre å kjenne, og få opplæring i de sentrale punkt i den kristne tro. På leirene legger vi også vekt på at barn og ungdom skal oppleve et positivt sosialt miljø, og vi legger opp til mange spennende aktiviter.

OPPRUSTA
Ognatun har nylig bygd og tatt i bruk ny moderne matsal og kjøkken.
Her kan vi nå ta
imot arrangement på opp til 150 gjester.
Møtesalen
er også pusset opp og er svært tjeneleg til ulike møter og konferanser.

Ognatun ligger vakkert til ved Helgåvatnet

Ognatun ligger vakkert til ved Helgåvatnet

OVERNATTING
I hovedbyggene våre har vi tilsammen 22 rom (88) senger med dusj og toalett, I tillegg har vi 3 leiligheter med 6 sengeplasser (1 rom med dobbelseng og sovehems med 4 senger), bad med dusj og toalett, stue med tv, kjøkkenkrok. På plassen er det også 1 hytte med 8 sengeplasser fordelt på to rom, dusj, toalett og stue med tv og kjøkkenkrok.

 

Ny matsal var klar til bruk sommeren 2012

Ny matsal var klar til bruk sommeren 2011

AKTIVITETER
Ognatuns beliggenhet og uteområde
inviterer til et mangfoldig bruk. Vi har fotballbane, sandvolleyballbane, basketball, lekeplass, tennisbane, bademuligheter med flytebrygge og en liten stubbe sandstrand, kano, i tillegg til diverse inneaktiviteter. Her er kort avstand til flere kilometers sandstrand av beste slag, muligheter for fjellklatring, fisking, turstier, severdigheter som krigsminner, middelalderborg og museum.

 GAVE
Ønsker du å støtte arbeidet på Ognatun kan du gi en gave på konto 8220 02 80128

 

Pynta til fest i ny matsal

Pynta til fest i ny matsal

Utsikten frå matsalen

Utsikten frå matsalen

Nyopp-pussa møtesal var klar til bruk i april 2013

Nyopp-pussa møtesal var klar til bruk i april 2013

bane